Kamer van Koophandel 04082572 | BTW nummer 1048.40.444.B01
>
>
>
>
Jaarrekening
Aangifte Omzetbelasting
Aangifte Inkomstenbelasting / VPB
Tussentijdse Cijfers
Ondersteuning
Advies, Administratie & Personeel
Uw flexibele en efficiënte oplossing voor
advies, administratie en personeel


Inkomstenbelasting is belasting die geheven wordt over loon dat u krijgt uitbetaald, de winst

die u maakt met uw onderneming of inkomsten die u geniet uit aandelen, sparen en/of beleggingen.

 

Als zelfstandige bent u verplicht voor ieder jaar Inkomstenbelasting bij de Belastingdienst aan te

geven. Als particulier bent u ook verplicht aangifte doen, wanneer u een aangiftebiljet ontvangt of

wanneer er iets in uw situatie is gewijzigd. Bij verzuim of bij te laat indien, kan de Belastingdienst u een boete opleggen.

 

Veel particulieren hoeven geen aangifte te doen, maar toch is het raadzaam om ieder jaar een aangifte in te vullen, zodat u zeker weet dat u niet onnodig teveel hebt betaald.

 

Over uw loon of uitkering wordt belasting ingehouden, maar afhankelijk van uw persoonlijke situatie, kunt u mogelijk een deel van die belasting terugkrijgen. Bijvoorbeeld als u kinderen hebt, als u studeert, of als u niet het hele jaar hebt gewerkt. Daarnaast heeft u misschien recht op een bepaalde heffingskorting of aftrekposten zoals hypotheekrente, ziektekosten of giften. Als dat zo is, betaalt u te veel belasting. Het zou zonde zijn deze belasting niet terug te vragen.

 

De meeste mensen onderschatten de complexiteit van een aangifte Inkomstenbelasting. Hierin in kan puur MKB voor u een rol spelen. Wij kunnen voor u een inkomstenbelasting aangifte invullen, maar ook een voorlopige teruggave of een toeslag (huur, kinderopvang, zorg) verzorgen.

 

Wij zullen u een checklist mailen met daarop alle benodigde stukken die wij nodig hebben om een aangifte in te vullen. Wij zullen de aangifte ook persoonlijk met u bespreken, zodat u op de hoogte bent van de situatie.

Inkomstenbelasting