Kamer van Koophandel 04082572 | BTW nummer 1048.40.444.B01
>
>
>
>
Jaarrekening
Aangifte Omzetbelasting
Aangifte Inkomstenbelasting / VPB
Tussentijdse Cijfers
Ondersteuning
Advies, Administratie & Personeel
Uw flexibele en efficiënte oplossing voor
advies, administratie en personeel

 

U als ondernemer hebt  te maken met omzetbelasting, ook wel BTW genaamd.

U betaalt deze omzetbelasting aan de belastingdienst. De omzetbelasting wordt geheven over de door u behaalde omzet. In de meeste gevallen berekent u deze omzetbelasting aan uw klanten.
Van de inkopen en kosten die u maakt als ondernemer, kunt u BTW terugvorderen, de zogenoemde voorbelasting.  De af te dragen BTW / omzetbelasting wordt berekend over het deel aan waarde wat wordt toegevoegd aan het product.

Er zijn diverse tarieven:

Voor sommige beroepsgroepen heeft de btw bijzondere regels. Daarnaast kan het zijn dat u gebruik kunt maken van de K.O.R. / kleine-ondernemersregeling.Een voordeel dat de kleine ondernemer niet wil missen.

De regelgeving omtrent BTW is, zoals elke regelgeving doorgaans, vrij complex. Maakt u bijvoorbeeld deel uit van een samenwerkingsverband, zoals een maatschap of vof? Dan bent u geen ondernemer voor de btw. Het samenwerkingsverband is wél ondernemer voor de btw.

Aanvullend op de periodieke verwerking van uw administratie volgt de aangifte omzetbelasting. Deze kunnen wij voor u verzorgen. Ook wanneer uw onderneming levert aan het buitenland, dan verzorgen wij de ICP (intracommunautaire prestaties) aangifte.

Omzetbelasting- / btw-aangifte