Kamer van Koophandel 04082572 | BTW nummer 1048.40.444.B01
>
>
>
>
Nieuws
Advies, Administratie & Personeel
Uw flexibele en efficiënte oplossing voor
advies, administratie en personeel

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2012

De overheid heeft per 1 juli 2012 een aantal wetten en regels gewijzigd die u als ondernemer raken. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Heffingsrente en invorderingsrente omhoog
Ieder kwartaal stelt de Belastingdienst het percentage van de heffingsrente en invorderingsrente opnieuw vast. Vanaf 1 juli 2012 is het rentepercentage 2,50. De aanpassing van het rentepercentage is het gevolg van de renteontwikkeling in de markt.

Bedragen minimumloon omhoog
Ieder halfjaar wordt het minimumloon aangepast aan de gemiddelde loonontwikkeling van de cao-lonen. Dit gebeurt op 1 januari en 1 juli. Wilt u weten hoeveel u uw personeel tenminste moet betalen? Bekijk dan het overzicht van de wettelijke minimumlonen en de minimumlonen voor personeel van 23 jaar of jonger.

Uitzendbureaus verplicht tot registratie in Handelsregister
Uitzendbureaus zijn voortaan verplicht om zich te registreren in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Doen zij dit niet, krijgen zij een boete. Dit geldt ook voor de inleners van personeel bij een uitzendbureau. Check dus goed bij wie u personeel inhuurt.

Maximumbedrag vergoeding incassokosten
P
er 1 juli kunt u als ondernemer nog maximaal 6.775 euro aan incassokosten doorberekenen aan een schuldenaar. Het minimumbedrag is 40 euro.

 

Gelijke bescherming voor zzp'ers op werkvloer
Huurt u als werkgever zzp'ers in? Bijvoorbeeld op de bouwplaats, in het magazijn of op kantoor? Dan moet u deze per 1 juli dezelfde bescherming bieden tegen arbeidsrisico's als uw vaste werknemers. Zzp'ers die alleen werken en die op een andere locatie werken, vallen niet onder deze regel.

Een compleet overzicht van alle wetswijzigingen vindt u op Antwoordvoorbedrijven.nl.

 

Bron: MKB Servicedesk